CELEBRITIES MEN’S POINT

The James Bond Shower: Οι λόγοι που θα σε πείσουν να κάνεις κρύο ντους (και) τον χειμώνα


JTeam

2 Φεβρουαρίου 2023

The James Bond Shower: Οι λόγοι που θα σε πείσουν να κάνεις κρύο ντους (και) τον χειμώνα
Instagram/ 007
Αν δυσκολεύεσαι και μόνο στην ιδέα, σου έχουμε επιχειρήματα

Αν ήσουν από μικρός, fan του James Bond, ίσως είχες παρατηρήσει μια πολύ συγκεκριμένη του συνήθεια. Κάθε φορά που έκανε ντους, προς το τέλος έκανε εναλλαγή από το ζεστό νερό στο κρύο. Αυτό κρατούσε λίγα λεπτά αλλά είχε απίστευτα οφέλη, και είναι πολύ πιθανό από εκεί να βγήκε ο όρος «σκωτσέζικο ντους».

To γνωστό λοιπόν, ως "James Bond shower", είναι αρκετά αναζωογονητικό αν το δοκιμάσεις. Τα οφέλη του είναι απίστευτα και μπορούν να σε πείσουν να το δοκιμάσεις αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Για αρχή, το κρύο ντους εκτοξεύει την ενέργειά σου και τη διάθεσή σου. Οι εναλλαγές της θερμοκρασίας από το ζεστό στο παγωμένο τα τελευταίο λεπτά, «ταρακουνούν» τον οργανισμό κι έτσι νιώθει αυτομάτως να «ζωντανεύει» ακόμη και μετά από μια εντελώς κουραστική μέρα.

Γενικά, η έκθεσή μας στο κρύο νερό έχει την τάση να αυξάνει την ενδορφίνη και τη διάθεσή μας. Μετά από ένα ντους με εναλλασσόμενες θερμοκρασίες όμως, νιώθεις ότι τα επίπεδα της συγκέντρωσής σου έχουν αυξηθεί. Με λίγα λόγια, είναι σαν να έχεις μόλις ξυπνήσει το πρωί και είσαι έτοιμος να αδράξεις τη μέρα. Η ροή του αίματος αυξάνεται μαζί με τη ζωντάνια που επιστρέφει στον οργανισμό σου.

Επίσης, το κρύο ντους θεωρείται ότι βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματός σου. Έρευνα έχει δείξει ότι οι άνδρες που έκαναν ντους με ζεστό νερό μέρα παρά μέρα επί 3 εβδομάδες, είχαν χαμηλά ποσοστά γονιμότητας για τους επόμενους 6 μήνες.

Παράλληλα ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, θωρακίζοντας τον οργανισμό ενώ ανακουφίζει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης και προσφέρει τη συνολική ευεξία που επιζητάς. Μια δοκιμή θα σε πείσει!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS