Ρώσικη, σουηδική, πολωνική, φινλανδική, δεν έχει σημασία. Έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ 40%, είναι διάφανη και όποιος την αγαπά, πρέπει να ξέρει και να την απολαμβάνει σωστά, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.
Σωστή φύλαξη
Πρέπει να αποθηκεύεται σε δροσερό και ξηρό μέρος, χωρίς αλλαγές στη θερμοκρασία. Επίσης, είναι σημαντικό να τη βλέπει φως, φυσικό ή μη. Επίσης, μπαίνει στο ψυγείο και την κατάψυξη.
Πότε θα τη σερβίρεις
Η βότκα είναι πολύ δυνατή και πίνεται μετά το γεύμα ή συνοδεύει τυριά, πίκλες και ελιές. Επίσης, πίνεται ωραιότατα σε κοκτέιλ, και πάντα μαζί με χαβιάρι. Αριστοκρατικά.
Τα ιδανικά φαγητά για βότκα
Περιέργως, ταιριάζει με πολλές επιλογές. Γίνεται ακόμα και υλικό μίας σάλτσας για ζυμαρικά ή σε ψητό κοτόπουλο. Αν μιλάμε για κοκτέιλ, συνδύασε με όλα τα είδη μούρων, ροδάκινο, βερίκοκο, καρπούζι, πεπόνι, αχλάδι, ντομάτα, αγγούρι, ginger και lime.
Τα 4 μεγάλα λάθη
Να μεθύσεις με βότκα
Να τη σερβίρεις ζεστή και χωρίς πάγο
Να τη σερβίρεις από ανοιχτό μπουκάλι, σε επίσημη περίσταση
Να έχεις λάθος ποτήρια (δηλαδή ψηλά)
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.