CELEBRITIES MEN’S POINT

Από στρινγκ μέχρι σερβιέτες: 5 πράγματα που οι άνδρες θεωρούν «γυναικεία», αλλά φτιάχτηκαν για εκείνους


JTeam

13 Αυγούστου 2023

Από στρινγκ μέχρι σερβιέτες: 5 πράγματα που οι άνδρες θεωρούν «γυναικεία», αλλά φτιάχτηκαν για εκείνους
Pexels
Γιατί αν δεν ξέρεις την ιστορία σου, που πας;

Δύο από τις πιο κλισέ σεξιστικές ατάκες που κάθε γυναίκα έχει ακούσει (πάνω από μία φορά) στη ζωή της είναι τα κλασικά κι αγαπημένα «Πρόσεξε μη σκίσεις κάνα καλσόν» και «Σιγά μη σπάσεις κάνα τακούνι». Αμφότερα θέλουν να τονίσουν την υποτιθέμενη εύθραυστη φύση του γυναικείου φύλου μέσω στιλιστικών επιλογών και χαρακτηριστικών που ουδεμία σχέση έχουν με την ανδρική ανωτερότητα και υπεροχή.

Η ζωή όμως αγαπά την ειρωνεία και έτσι, για κάθε άντρα που ανατριχιάζει στη σκέψη πως θα χρειαζόταν ποτέ να φορέσει ένα γυναικείο ρούχο ή παπούτσι, ή να έχει ένα γυναικείο χαρακτηριστικό, υπάρχουν αυτά τα 7 αντικείμενα που παρότι στις μέρες μας θεωρούνται 100% «γυναικεία», ο λόγος που δημιουργήθηκαν εξ αρχής ήταν οι άνδρες.

Jenny.Gr
Pexels

Γόβες

Τα ψηλοτάκουνα εφευρέθηκαν για να βοηθήσουν τους στρατιώτες στην Περσία να ασφαλίζουν τα πόδια τους στους αναβολείς, όταν ιππεύαν.

Jenny.Gr
Pexels

Crop Tops

Τα κοντομάνικα μπλουζάκια που φτάνουν μόλις λίγο κάτω από το στήθος είναι από τα πλέον αγαπημένα καλοκαιρινά ρούχα των γυναικών, δημιουργήθηκαν όμως από άντρες, για άντρες. Συγκεκριμένα, οι bodybuilders ξεκίνησαν να κόβουν το κάτω μέρος από τις μπλούζες τους για να μπορούν να μπαίνουν στα γυμναστήρια, καθώς απαγορευόταν η είσοδος σε όσους δεν ήταν ντυμένοι.

Jenny.Gr
amazon

G-string

Βεβαίως. Τα πρώτα strings ήταν ουσιαστικά κομμάτια υφάσματος που φορούσαν οι άντρες πρόγονοί μας για να καλύπτουν την ευαίσθητη περιοχή τους.

Jenny.Gr
Pexels

Σερβιέτες

Οι πρώτες σερβιέτες μιας χρήσης εμφανίστηκαν στο πεδίο της μάχης. Τις σχεδίασε ο Μπέντζαμιν Φράνκλιν για να σταματούν την αιμορραγία των πληγωμένων στρατιωτών ώστε να μην πεθάνουν. Στην πορεία, οι νοσοκόμες που υπηρετούσαν στο μέτωπο, άρχισαν να τις χρησιμοποιούν για την περίοδό τους.

Jenny.Gr
Pexels

Καλσόν

Για άλλη μια φορά, κάτι μετέπειτα «γυναικείο», ξεκίνησε ως ανδρικό αξεσουάρ για ιππασία. Οι Ευρωπαίοι άνδρες ήταν οι πρώτοι που φόρεσαν καλσόν (hose), καθώς τους διευκόλυνε όσο ήταν πάνω στο άλογο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.