CELEBRITIES MEN’S POINT

Το αιθέριο έλαιο που προλαμβάνει την τριχόπτωση - Μάλλον, το έχεις ήδη στην κουζίνα σου


JTeam

4 Οκτωβρίου 2023

Το αιθέριο έλαιο που προλαμβάνει την τριχόπτωση - Μάλλον, το έχεις ήδη στην κουζίνα σου
Είναι δημοφιλές και φαίνεται να λειτουργεί

Ήξερες ότι η λύση στην τριχόπτωση βρίσκεται σε ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα; Μάλλον όχι. Το σίγουρο είναι πως το έχεις χρησιμοποιήσει με κάθε τρόπο που δεν βοηθά τα μαλλιά σου – το έχεις φάει, δηλαδή. Μυρίζει ωραία, κάνει το φαγητό να μυρίζει τέλεια, δίνει τέλεια γεύση στο ψάρι και το κρέας. Είναι το δεντρολίβανο και, σύμφωνα με το TikTok, βελτιώνει τη υγεία της τρίχας.

Περιέχει αντιοξειδωτικά – αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα ομορφιάς για το δέρμα και τα μαλλιά. Μάλιστα, έρευνα από το 2015 έχει δείξει ότι το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου είναι εξίσου αποτελεσματικό στην αναγέννηση των μαλλιών, όσο ορισμένες θεραπείες για τις οποίες δεν χρειαζόταν ιατρική συνταγή, όπως αυτή κατά της πιτυρίδας.

Στο TikTok, το σχετικό hashtag, #rosemaryoil, είναι viral, με αμέτρητα βίντεο και περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια προβολές.

@lifeaszeph Replying to @user20483028740 seeing new hair growth 🥹 #hair #hairline #hairgrowth #hairtransformation #hairroutine #bald #buzzcut #rosemaryoil #minoxidil #xyonpartner #finasteride #dermaroller #dermastamp #microneedling #bald #hairtok #amazon #hairupdate ♬ Originalton - 1 minute songs

@hk_7866 Best product to fix thin hair to thick hair⚡️ #fyp #foryou #trending #viral #hairloss #hairlossremedy #hairlosssolutions #haircare #menhair #rosemaryoil #desi #asianboy #hairpatches #thinhair ♬ original sound - عمر 💸

Και μιλώντας στο GQ, η δερματολόγος με ειδίκευση στην τριχολογία, Τέιλορ Ρόουζ, εξήγησε πως το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου «είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της αντιδραστικής τριχόπτωσης, που είναι πλήρως ιάσιμη». Ως τέτοια ορίζεται η περιστασιακή τριχόπτωση, αλλιώς και οξεία τελογενής αλωπεκία, που είναι η πιο συνηθισμένη μορφή διάχυτης τριχόπτωσης και χαρακτηρίζεται από ξαφνική αύξηση του αριθμού των τριχών στην τελογενή φάση, τρεις έως τέσσερις μήνες μετά από έναν παράγοντα ενεργοποίησης.

Μήπως, λοιπόν, το δεντρολίβανο είναι η λύση στο πρόβλημά σου;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.