COOKING

Σαρακοστή: Το μυστικό για να πετύχετε το απόλυτα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και να αλλάξετε συνήθειες


JTeam

11 Απριλίου 2022

Σαρακοστή: Το μυστικό για να πετύχετε το απόλυτα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και να αλλάξετε συνήθειες
Η Σαρακοστή είναι μια περίοδος που ενδείκνυται για αναθεώρηση των διατροφικών μας συνηθειών και στο Jenny ξέρουμε το «μυστικό» για να γίνουν πιο γευστικές, ποιοτικές και υγιεινές.

Την περίοδο της Σαρακοστής συνηθίζεται η αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων για μια πιο ισορροπημένη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή. Ένα τρόφιμο, του οποίου η ζήτηση αυξάνεται την περίοδο αυτή, είναι το ταχίνι. Μέσα σε ένα βαζάκι ταχινιού βρίσκεται «κρυμμένος» ένας διατροφικός θησαυρός πρωτεϊνών, βιταμινών και θρεπτικών συστατικών και ιχνοστοιχείων. Γι' αυτό και παρακάτω θα σας πούμε τους λόγους που αξίζει να του δώσετε μια σταθερή θέση στο διατροφικό σας πρόγραμμα, όχι μόνο κατά την περίοδο της Σαρακοστής, αλλά όλο τον χρόνο.

Άλλωστε, δεν χρειάζεται οι συνήθειες που αποκτούμε με αφορμή τη Σαρακοστή (από τη γυμναστική και τον αθλητισμό, μέχρι αυτές που αφορούν στα καθημερινά μας γεύματα) να είναι «εφήμερες», αλλά με την κατάλληλη προσπάθεια, μπορούν να διατηρηθούν και ακόμα και να βελτιωθούν, όλο το χρόνο.

Ο διατροφικός θησαυρός, λοιπόν, της Σαρακοστής - και όχι μόνο - είναι το Μακεδονικό Ταχίνι και οι τρόποι που μπορείτε να το απολαύσετε, πραγματικά αναρίθμητοι! Καταναλώστε μια κουταλιά το πρωί για να ξεκινήσετε δυναμικά τη μέρα σας, αλείψτε το πάνω σε μια φέτα ψωμί ως σνακ, χρησιμοποιήστε το ως dressing για να γίνουν οι σαλάτες σας ακόμη πιο νόστιμες και θρεπτικές, αντικαταστήστε με αυτό το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, για να δώσετε μια ιδιαίτερη γεύση στα γλυκά σας… Οι λύσεις είναι πολλές, για να μην βαρεθείτε στιγμή!

Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει το Μακεδονικό Ταχίνι τόσο ξεχωριστό;

Η άριστη ποιότητα

Jenny.Gr

Η παρασκευή ενός ποιοτικού ταχινιού προϋποθέτει ότι το νο1 συστατικό (δηλαδή, το σουσάμι) πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές. Στο Μακεδονικό Ταχίνι οι καλύτερες ποικιλίες σουσαμιού παγκοσμίως επιδέχονται διεξοδικών ελέγχων, για να εξασφαλιστεί ότι η πρώτη ύλη ανταποκρίνεται στα υψηλά κριτήρια παραγωγής. Εξίσου σημαντική είναι όμως και η υπερσύγχρονη υποδομή - πρότυπο παγκοσμίως, στην οποία επεξεργάζεται και μεταποιείται το σουσάμι, συνδυάζοντας την τεχνολογία αιχμής με την παραδοσιακή μέθοδο άλεσης. Παράλληλα, το σουσάμι περνά από πολλά στάδια καθαρισμού και πλυσίματος με καθαρό, πόσιμο νερό, γεγονός που βοηθά στο να φτάσει η γεύση του ατόφια και αυθεντική στον καταναλωτή.

Η ασύγκριτη γεύση

Jenny.Gr

Το Μακεδονικό Ταχίνι έχει τη χαρακτηριστική πλούσια και λαχταριστή γεύση που μας «ταξιδεύει». Αυτό οφείλεται στο ότι κατά την παραγωγή του, ο κάθε σπόρος καθαρίζεται και αποφλοιώνεται με τον πιο φυσικό τρόπο, ώστε να «απελευθερωθούν» τα πλούσια αρώματά του, ενώ αλέθεται σε πέτρινους μύλους, με ειδική πέτρα από τη Μικρά Ασία. Αξίζει να σημειωθεί πως σε κανένα στάδιο της επεξεργασίας δε χρησιμοποιούνται χημικά ή άλλα πρόσθετα συστατικά, και έτσι το αποτέλεσμα διαθέτει τη χαρακτηριστική γεύση και τα φίνα αρώματα του Μακεδονικού Ταχινιού, που μας ξυπνούν αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

Ο σεβασμός στο περιβάλλον

Jenny.Gr

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ζήτημα μείζονος σημασίας για ολόκληρο τον πλανήτη, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο, το Μακεδονικό Ταχίνι βάζει το λιθαράκι του σε αυτή την προσπάθεια. Πώς; Καταρχάς, η εταιρεία έχει αναπτύξει με δική της πρωτοβουλία μέθοδο που εξασφαλίζει την κατανάλωση 80% λιγότερης ενέργειας για το ψήσιμο του σουσαμιού, συγκριτικά με τους συμβατικούς τρόπους ψησίματος.

Επίσης, ο θερμός αέρας που χρησιμοποιείται στο ψήσιμο ανακυκλώνεται και χρησιμοποιείται εκ νέου, ενώ πριν διοχετευθεί ξανά στο περιβάλλον, καθαρίζεται πλήρως μέσω ειδικών φίλτρων, προκειμένου να μην επιβαρύνει την ατμόσφαιρα.

Το νερό που χρησιμοποιείται για το πλύσιμο του σουσαμιού υπόκειται σε βιολογικό καθαρισμό και επαναχρησιμοποιείται για πότισμα, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, δεν εφαρμόζονται χημικές μέθοδοι σε κανένα στάδιο επεξεργασίας. Τα υπολείμματα που προκύπτουν αξιοποιούνται πλήρως, με αποτέλεσμα τη μηδενική επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Μέχρι και η γυάλινη συσκευασία του Μακεδονικού Ταχινιού είναι πλήρως ανακυκλώσιμη και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Όλοι αυτοί οι λόγοι, λοιπόν, κάνουν το Μακεδονικό Ταχίνι να έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Δεν είναι μόνο το ότι μας βοηθά να υιοθετήσουμε πιο υγιεινές συνήθειες, αλλά διακρίνεται από σεβασμό και χαρακτήρα σε όλα τα στάδια παρασκευής του, μέχρι να φτάσει στο πιάτο μας. Εκτός από το κλασικό Μακεδονικό Ταχίνι, υπάρχουν και άλλες γεύσεις, οι οποίες μπορούν να χωρέσουν στο διατροφικό μας πρόγραμμα, όπως Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι, Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι, Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο και Μακεδονικό Ταχίνι με Ρόδι & Cranberries.

Και να θυμάστε... Δεν θέλει μόνο η νηστεία το Ταχίνι της το Μακεδονικό, αλλά όλες οι εποχές του χρόνου!

Photo Credits: @makedonikoshalvas/Instagram

Website | Facebook | Instagram