COOKING SUGAR, SUGAR

Λαχταριστό και ελαφρύ cheesecake με γιαούρτι και φράουλες


15 Ιουνίου 2017

strawberrycheesecake2.jpg

Υλικά

250 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι μπερ

125 γραμμάρια βούτυρο

1 κουταλιά μέλι

1 λεμόνι

Για τη γέμιση

60  γραμμάρια καλαμποκάλευρο

250 γραμμάρια τυρί κρέμα

250 γραμμάρια γιαούρτι

200 ml κρέμα γάλακτος

2 αυγά

2 ασπράδια αυγών

200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

1 λεμόνι

αλάτι

Για την επικάλυψη

500 γραμμάρια φράουλες

50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

10 γραμμάρια καλαμποκάλευρο

Χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση

Προετοιμάστε τη βάση. Λιώστε το βούτυρο σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων). Χτυπάτε τα μπισκότα με ένα μίξερ, αλλά σε μεγάλα κομμάτια. Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνετε σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο, το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Σε ένα καλούπι με διάμετρο 22 cm βάζετε χαρτί ψησίματος και ρίχνετε το μίγμα και το απλώνετε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι. Το τοποθετείτε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.

 Ετοιμάστε τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά και τα ασπράδια αυγών για λίγα δευτερόλεπτα με το μίξερ, στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα για περίπου 1 λεπτό. Ενώ χτυπάτε προσθέτετε το τυρί, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού.

 Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το καλαμποκάλευρο με την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια προσθέτετε το μίγμα στο μίξερ και το χτυπάτε με τα υπόλοιπα υλικά. Όταν είναι έτοιμο το απλώνετε πάνω από τη βάση μπισκότου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ° C για περίπου μία ώρα. Σβήστε το φούρνο όταν αρχίζει να ροδίζει η επιφάνεια, ανοίξτε λίγο την πόρτα και αφήστε το cheesecake μέσα στο φούρνο με την πόρτα ανοιχτή.

Προετοιμάστε την επικάλυψη. Πλένετε τις φράουλες και χτυπάτε τα  200 γραμμάρια στο μίξερ. Μεταφέρετε τον πουρέ φράουλας σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε το καλαμποκάλευρο και τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύοντας προσεκτικά. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά, στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε. Εάν το μίγμα είναι πολύ παχύ, προσθέστε λίγο νερό. Κόψτε τις ολόκληρες φράουλες. Χύνετε το μίγμα πάνω στο cheesecake και στη συνέχεια προσθέτετε τις ολόκληρες φράουλες. Μεταφέρετε το cheesecake στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.