COOKING SUGAR, SUGAR

Σήμερα φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα κρουασάν χωρίς αυγά και βούτυρο


20 Μαρτίου 2020

Σήμερα φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα κρουασάν χωρίς αυγά και βούτυρο

Λαχταριστά κρουασάν χωρίς αυγά και βούτυρο.Τι άλλο να ζητήσει κανείς; 

Υλικά

130 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως

140 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00

60  γραμμάρια καστανή ζάχαρη

140 ml γάλα

12 γραμμάρια μαγιά μπύρας

30 γραμμάρια φυτικό λάδι

Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Διαλύστε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα. Σε ένα μίξερ χτυπήστε το αλεύρι ολικής και τύπου 00, τη ζάχαρη, το φυτικό λάδι, και το γάλα με τη μαγιά για περίπου ένα λεπτό. Όταν αναμειχθούν καλά και ζυμώστε τη ζύμη για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ομοιογενής. Προσθέστε το αλάτι και ζυμώστε για ένα λεπτό ακόμα. Θα πρέπει η ζύμη να γίνει μαλακιά και να μην κολλάει, αν χρειαστεί προσθέστε λίγο αλεύρι. Ύστερα αφήστε τη σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 3 ώρες.

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξετε τη ζύμη με έναν πλάστη και σχηματίστε έναν κύκλο. Χωρίστε τον κύκλο σε 8 με 10 τρίγωνα ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε. Μπορείτε στο κέντρο κάθε τριγώνου να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα. 

Διπλώστε τα τρίγωνα ώστε να σχηματιστούν τα κρουασάν. Τοποθετήστε κάθε κρουασάν σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και σε απόσταση μεταξύ τους. Αφήστε τα κρουασάν μέσα στο φούρνο με αναμμένο το φως για 30- 60 λεπτά μέχει να διπλασιαστεί το μέγεθος τους. Ύστερα βουρτσίστε την κάθε επιφάνεια με λίγο γάλα. Ψήστε τα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.