Ελαφρύ cheesecake χωρίς βούτυρο

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020

Ένα αγαπημένο γλυκό που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά 

300 γρ. μπισκότα τύπου digestive

60 ml γάλα

250 γρ. ρικότα 

1.5 λεμόνια (τον χυμό)

150 γρ. γιαούρτι 

50 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το γάλα. Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί με στρογγυλό τσέρκι και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα

Προσθέτουμε σε ένα μπολ τη ρικότα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και κρεμώδες μείγμα, στη συνέχεια προσθέστε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και προσθέτουμε την κρέμα από πάνω. Αν θέλουμε μπορούμε να διακοσμήσουμε με λίγα θρυμματισμένα μπισκότα ή να κόψουμε ένα λεμόνι σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια βάζουμε ξανά το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Πηγή φωτογραφίας: www.buonissimo.it/