Λαχταριστά μηλοπιτάκια με σφολιάτα

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ατομικά, πεντανόστιμα και αφράτα μηλοπιτάκια! Ποιος μπορεί να αντισταθεί;

Υλικά

1 ρολό σφολιάτας 

2  μήλα (κόκκινα)

100 γρ. μαρμελάδα (βερίκοκο ή ροδάκινο)

1  αυγό (κρόκος)

1 κουταλιά της σούπας γάλα (ή νερό)

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τα μήλα με τη φλούδα σε φέτες πάχους 3 mm. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε 6 ορθογώνια. Στη συνέχεια, τα βάζουμε ένα ταψί και στο κέντρο τοποθετούμε τη μαρμελάδα. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φέτες μήλου, λίγη ακόμα μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με κανέλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το γάλα και βουρτσίζουμε τις σφολιάτες. 

Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 ° C για 10 λεπτά. Όταν οι σφολιάτες πάρουν χρώμα, τις βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε λίγη μαρμελάδα είναι ακόμη ζεστές. 

Πηγή φωτογραφίας: www.ricettedalmondo.it