Είναι πεντανόστιμες! Μυρωδάτες και αφράτες, αυτές οι τηγανίτες μήλου θα σας ενθουσιάσουν.
Υλικά
4 μήλα
1 λεμόνι
1 αυγό 1 +1 κρόκος
200 γρ. αλεύρι
200 ml γάλα
500 ml ελαιόλαδο
Ζάχαρη για γεύση
Κανέλα
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο (αποπυρηνωτή) αφαιρούμε το κέντρο με τα κουκούτσια, αφήνοντας τα μήλα ολόκληρα. Αν δεν διαθέτουμε το εργαλείο, μπήγουμε ένα μαχαιράκι σε κάθε μήλο, από το μέρος του κοτσανιού μέχρι τη βάση, και το περιστρέφουμε με προσοχή μερικές φορές, αφαιρώντας τους πυρήνες. Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες και τις αφήνουμε σε νερό και λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ολόκληρο αυγό, τον κρόκο, το αλεύρι και το γάλα, αλατίζοντας ελαφρά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό.
Στη συνέχεια, βυθίζουμε τις ροδέλες μήλου στο κουρκούτι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνουμε τις φέτες μήλου. Τις τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές για 2 με 3 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσουμε την περίσσεια λαδιού. Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Πηγή φωτογραφίας:
Είναι φανταστικές! Μυρωδάτες και αφράτες, αυτές οι τηγανίτες μήλου είναι σαν να τρως μηλόπιτα
Διαβάστε περισσότερα: https://www.buonissimo.it/lericette
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.