Τώρα το φθινόπωρο είναι η εποχή της κολοκύθας. Δοκιμάστε την σε γλυκιά ή αλμυρή εκδοχή και θα δείτε ότι είναι απλά υπέροχη.
Υλικά
1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη
300 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
1 λοβό βανίλιας
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα ε κύβους και τους μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Βάζουμε τον λοβό πάνω σε ένα ξύλο κοπής και με την μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού χαράζουμε τον κατά μήκος και τον ανοίγουμε στα δύο. Με ένα κουτάλι ξύνουμε το εσωτερικό του πιέζοντας απαλά, για να πάρουμε όλα τα σποράκια που βρίσκονται μέσα του. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σποράκια στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε νερό, καλύπτουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά. Σε αυτό το σημείο, αφαιρούμε το καπάκι, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και μαγειρεύουμε για άλλα 35-40 λεπτά ή μέχρι το μίγμα να σφίξει.
Όταν η μαρμελάδα είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει και την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια. Σερβίρουμε τη μαρμελάδα κολοκύθας με φέτες ψωμί ή φρυγανιά ή ως συνοδευτικό σε μπλε ή πολύ παλαιωμένα τυριά.
Photo credits://www.cucchiaio.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.