Υπέροχη τάρτα με βατόμουρα

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021

Σίγουρα δεν θα μείνετε στο ένα κομμάτι...

Υλικά

250 γραμμάρια ρικότα 

170 γρ. ζάχαρη

60 γρ. κρέμα γάλακτος

220 γρ. αλεύρι

100 γρ. βούτυρο

3 αυγά

Βατόμουρα

Άλας

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το βούτυρο με 100 γραμμάρια ζάχαρης, μια πρέζα αλάτι και λίγο ξύσμα λεμονιού, στη συνέχεια προσθέτουμε 200 γραμμάρια αλεύρι και τέλος το ένα αυγό. Πλάθουμε τη ζύμη και στη συνέχεια την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30. 

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τη ρικότα με 70 γραμμάρια ζάχαρη και 20 γραμμάρια αλεύρι και μετά προσθέτουμε 2 αυγά, την κρέμα γάλακτος και τον χυμό λεμονιού.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε τη ζύμη και τη βάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα ρικότας, συμπληρώνουμε με μερικά βατόμουρα και ψήνουμε στον φούρνο στους 150-160 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
 

Photo credits://www.lacucinaitaliana.it