COOKING SUGAR, SUGAR

Εύκολα μπισκότα λεμονιού χωρίς μίξερ και χωρίς βούτυρο


JTeam

21 Σεπτεμβρίου 2022

Εύκολα μπισκότα λεμονιού χωρίς μίξερ και χωρίς βούτυρο
https://www.fattoincasadabenedetta.it
Σε ποιον δεν αρέσουν τα επιδόρπια με λεμόνι; Μυρωδάτα και με ντελικάτη γεύση, μπορούν να μας κάνουν να σκεφτόμαστε το καλοκαίρι ακόμα και στη μέση του χειμώνα.

Ανάμεσα στα πιο απλά και νόστιμα γλυκά με λεμόνι υπάρχουν σίγουρα τα μπισκότα λεμονιού, που μπορούμε να φτιάξουμε σε πολλές παραλλαγές και να τα απολαύσουμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Η προετοιμασία της ζύμης για αυτά τα μπισκότα είναι πολύ απλή: απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ απευθείας με τα χέρια μας ή με ένα πιρούνι. Ενώ προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, θα δούμε ότι η ζύμη θα αποκτήσει ομοιόμορφη υφή και θα γίνει πηχτή και ελαφρώς κολλώδης: μην ανησυχείτε γιατί έτσι ακριβώς πρέπει να είναι.

Σε αυτό το σημείο είμαστε έτοιμοι να σχηματίσουμε τα μπισκότα λεμονιού , παίρνοντας μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθοντας τα στα χέρια μας για να σχηματίσουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού. Καθώς τα φτιάχνουμε, τα περνάμε μέσα στους κόκκους ζάχαρης και τα βάζουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Στη συνέχεια θα χρειαστούν περίπου είκοσι λεπτά στον φούρνο για να είναι έτοιμα μπισκότα μας, τα οποία ήδη στο μαγείρεμα θα βγάλουν ένα υπέροχο άρωμα.

Μερικές ακόμα συμβουλές

Το λεμόνι είναι ο πρωταγωνιστής της συνταγής και θα χρησιμοποιήσουμε και το ξύσμα και τον χυμό. Η συμβουλή μας είναι λοιπόν να χρησιμοποιήσετε ένα φρέσκο ​​και όμορφα αρωματισμένο λεμόνι, ώστε τα μπισκότα μας να πετύχουν τέλεια.

Σχετικά με τη διακόσμηση, αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική ζάχαρη.

Με την ίδια συνταγή μπορούμε να ετοιμάσουμε και μπισκότα πορτοκαλιού. Λάβετε υπόψη, όμως, ότι θα πάρουμε περισσότερο χυμό από ένα πορτοκάλι παρά από ένα λεμόνι, οπότε ας χρησιμοποιήσουμε περίπου 50 ml από αυτό - πάντως και όχι όλο τον χυμό που θα πάρουμε.

Αυτά τα λαχταριστά μπισκότα λεμόνι είναι τέλεια για να τα απολαύσετε στο πρωινό ή ως σνακ, αλλά και για να τα σερβίρετε σε φίλους. Είστε έτοιμοι να τα ετοιμάσετε;

Υλικά

1 αυγό

120 γρ. ζάχαρη

Το ξύσμα από ένα λεμόνι

50 ml χυμό λεμονιού

50 ml νερό

70 ml σπορέλαιο

8 γρ μπέικιν πάουντερ

360 γρ. αλεύρι 00

Κόκκοι ζάχαρης

Εκτέλεση

Σπάμε το αυγό σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό και το μπέικιν πάουντερ.Προσθέτουμε επίσης το νερό και μετά το σπορέλαιο και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια ή με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια ενώνουμε το αλεύρι, ρίχνοντας το λίγο λίγο και συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Πρέπει να πάρουμε μια πηχτή και κάπως κολλώδη ζύμη. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης στα χέρια μας και σχηματίζουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Ύστερα περνάμε τις μπάλες από τους κόκκους ζάχαρης και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Τέλος ψήνουμε στον φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά.

Και τα μπισκότα λεμονιού είναι έτοιμα : μυρωδάτα, ελαφριά και με νόστιμη γεύση λεμονιού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.