COOKING SUGAR, SUGAR

Ελαφριά μους γιαουρτιού με φράουλα και λεμόνι


JTeam

19 Ιουλίου 2023

Ελαφριά μους γιαουρτιού με φράουλα και λεμόνι
www.fattoincasadabenedetta.it
Η μους γιαουρτιού με φράουλα και λεμόνι είναι ένα πολύ απλό αλλά πραγματικά νόστιμο γλυκό. Φρέσκο, ελαφρύ και τέλειο για το καλοκαίρι.

Η μους είναι από τα πιο απλά και γρήγορα γλυκά. Λαχταριστό χωρίς μαγείρεμα, στο οποίο μπορείτε να κάνετε άπειρες παραλλαγές. Σήμερα αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε μια νόστιμη μους γιαουρτιού με φράουλα και λεμόνι, χρησιμοποιώντας λίγα υλικά που έχουμε όλοι στο ψυγείο μας.

Δεν θα βάλαμε ζάχαρη γιατί τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν δίνουν τη σωστή γλύκα σε αυτή τη μους, η οποία είναι ελαφριά και πολύ φρέσκια. Μπορούμε να το απολαύσουμε αμέσως ή αφού τη διατηρήσουμε για λίγο στο ψυγείο.

Τι θα λέγατε να τη δοκιμάσετε; Είμαστε σίγουροι ότι θα τη λατρέψετε.

Υλικά

250 ml κρέμα γάλακτος

250 γρ. γιαούρτι

200 γρ .φράουλες + ολόκληρες για διακόσμηση

½ λεμόνι+ τριμμένο ξύσμα + χυμό + φέτες για διακόσμηση

16 μπισκότα τύπου πτι μπερ

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Ας ξεκινήσουμε χτυπώντας με ένα ηλεκτρικό μίξερ την κρέμα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Τώρα χωρίζουμε την κρέμα γιαουρτιού στη μέση, τοποθετώντας την σε δύο διαφορετικά μπολ.

Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις ανακατεύουμε με ένα μπλέντερ. Ενσωματώνουμε τον πουρέ φράουλας που έχουμε στο μισό της κρέμας, ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Η μους φράουλας είναι έτοιμη.

Περνάμε στη μους λεμονιού. Στην άλλη μισή κρέμα προσθέτουμε την τριμμένη φλούδα και το χυμό μισού λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.

Τα δύο είδη μους μας είναι έτοιμα. Απλά πρέπει να συνθέσουμε το γλυκό σε ποτήρια, ξεκινώντας από τη δημιουργία της βάσης. Παίρνουμε τα μπισκότα και θρυμματίζουμε 4 από αυτά σε κάθε ποτήρι.

Συνθέτουμε τη μους εναλλάσσοντας τις δύο γεύσεις σε κάθε ποτήρι: πρώτα βάζουμε δύο άφθονες κουταλιές μους λεμονιού, πατώντας τη ελαφρά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τώρα βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας μους φράουλας από πάνω. Προχωράμε με τον ίδιο τρόπο και με τα άλλα ποτήρια, εναλλάσσοντας τη μους.

Τέλος διακοσμούμε με φέτες λεμονιού και ολόκληρες φράουλες. Η νόστιμη και φρέσκια μους γιαουρτιού με φράουλα και λεμόνι είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.