COOKING SUGAR, SUGAR

Ελαφριά μπισκότα με ρικότα και λεμόνι


JTeam

4 Απριλίου 2024

Ελαφριά μπισκότα με ρικότα και λεμόνι
pexels
Αυτά τα μπισκότα θα τα λατρέψετε…

Τα σημερινά μπισκότα είναι σούπερ ελαφριά, γιατί καταρχάς χρησιμοποιήσαμε ρικότα αντί για βούτυρο στη ζύμη, αλλά και γιατί δεν περιέχουν αυγά και τέλος γιατί δεν κάναμε υπερβολική χρήση ζάχαρης.

Αν, λοιπόν, είστε από αυτούς που προσέχουν λίγο περισσότερο τη σιλουέτα τους αυτή την περίοδο (και όσοι δεν την προσέχουν), θα μπορούσατε να γίνετε λάτρεις αυτών των μπισκότων. Τα κύρια συστατικά αυτής της συνταγής δεν είναι μόνο ελαφριά, αλλά δίνουν και μια έξτρα γεύση που θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά για 15 μπισκότα

120 γρ. αλεύρι

60 γρ. ρικότα

55 ml γάλα φρέσκο

40 γρ. καστανή ζάχαρη

15 γρ. άμυλο πατάτας

2 λεμόνια

Μισό φακελάκι μαγιά με βανίλια

Jenny.Gr
pexels

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά και τα ανακατεύουμε μαζί με το άμυλο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη ρικότα και το γάλα, τρίβουμε από πάνω το ξύσμα από 1 λεμόνι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Στη συνέχεια δουλεύουμε τα πάντα με τα χέρια μας μέχρι να έχουμ ένα ομοιογενές μείγμα. Παίρνουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και κάνουμε μπαλάκια, τα ισιώνουμε σε κυκλικό σχήμα και τα τοποθετούμε στο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Τρίβουμε το υπόλοιπο λεμόνι πάνω από τα μπισκότα.

Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά στους 180°C, στη συνέχεια βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.