COOKING SUGAR, SUGAR

Αυτά τα muffins φράουλας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι πεντανόστιμα


JTeam

14 Ιουλίου 2025

Αυτά τα muffins φράουλας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι πεντανόστιμα
Τα muffins με στραγγιστό γιαούρτι, αλεύρι αμυγδάλου και φρέσκες φράουλες είναι η τέλεια λύση για ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη ή ένα σνακ που θα σας κρατήσει χορτάτου για ώρες.

Τα σημερινά muffins φράουλας είναι η ιδανική επιλογή για ένα χορταστικό πρωινό ή σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Το γιαούρτι τύπου και το αλεύρι αμυγδάλου χαρίζουν πρωτεΐνη και υγρασία, ενώ οι φρέσκες φράουλες προσθέτουν γλυκύτητα και φρουτώδη φρεσκάδα.

Υλικά
1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 φλ. λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. αλεύρι αμυγδάλου
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
1¼ φλ. στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες)
½ φλ. άγλυκος πουρές μήλου (applesauce)
8 κ.σ. ζάχαρη
2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1½ φλ. φρέσκες φράουλες, ψιλοκομμένες

Jenny.Gr
Freepik

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε τις φόρμες για 12 muffins. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα 3 είδη αλευριού, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το γιαούρτι, τον πουρέ μήλου, 7 κ.σ. ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Ύστερα προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Τέλος, προθέτουμε 1 φλ. φράουλες. Μοιράζουμε το μείγμα στις 12 φόρμες (περίπου ⅓ φλ. η κάθε μία). Από πάνω βάζουμε τις υπόλοιπες φράουλες και πιέζουμε ελαφρά. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη 1 κ.σ. ζάχαρη. Ψήνουμε τα muffins για 5 λεπτά στους 200°C. Και χωρίς να τα βγάλουμε από τον φούρνο, χαμηλώνουμε στους 175°C και ψήνουμε άλλα 16-17 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.