Αυτά τα muffins φράουλας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι πεντανόστιμα
JTeam
14 Ιουλίου 2025

Τα σημερινά muffins φράουλας είναι η ιδανική επιλογή για ένα χορταστικό πρωινό ή σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Το γιαούρτι τύπου και το αλεύρι αμυγδάλου χαρίζουν πρωτεΐνη και υγρασία, ενώ οι φρέσκες φράουλες προσθέτουν γλυκύτητα και φρουτώδη φρεσκάδα.
Υλικά
1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 φλ. λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. αλεύρι αμυγδάλου
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
1¼ φλ. στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες)
½ φλ. άγλυκος πουρές μήλου (applesauce)
8 κ.σ. ζάχαρη
2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1½ φλ. φρέσκες φράουλες, ψιλοκομμένες

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε τις φόρμες για 12 muffins. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα 3 είδη αλευριού, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το γιαούρτι, τον πουρέ μήλου, 7 κ.σ. ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Ύστερα προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Τέλος, προθέτουμε 1 φλ. φράουλες. Μοιράζουμε το μείγμα στις 12 φόρμες (περίπου ⅓ φλ. η κάθε μία). Από πάνω βάζουμε τις υπόλοιπες φράουλες και πιέζουμε ελαφρά. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη 1 κ.σ. ζάχαρη. Ψήνουμε τα muffins για 5 λεπτά στους 200°C. Και χωρίς να τα βγάλουμε από τον φούρνο, χαμηλώνουμε στους 175°C και ψήνουμε άλλα 16-17 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.