Νόστιμο και υγιεινό!
Υλικά:
- 1 τσιπούρα ή λαβράκι
- 2 κ.σ. σπόρους μάραθου
- χοντρό αλάτι, πιπέρι
- 2 κόκκινα κρεμμύδια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 2 λεμόνια
- λίγο μαϊντανό
- 2 βολβοί φινόκιο ψιλοκομμένοι
- χυμός ενός λεμονιού
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 75 ml άσπρο κρασί
Διαδικασία:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς καθώς και το grill. Βάζετε τους μισούς σπόρους μάραθου, λίγο αλάτι και πιπέρι μέσα στην κοιλιά του ψαριού, ρίχνετε ελαιόλαδο από πάνω και το ψήνετε στο grill για 5-6 λεπτά από κάθε μεριά. Βάζετε το μισό κρεμμύδι και τα κομμάτια λεμονιού, τα κοτσανάκια μαϊντανού, τους βολβούς φινόκιο και τους υπόλοιπους σπόρους μάραθου σε ένα μεγάλο σκεύος, τοποθετείτε το ψάρι από πάνω και το καλύπτετε με το υπόλοιπο κρεμμύδι, λεμόνι, μαϊντανό και φινόκιο. Περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το λευκό κρασί και ψήνετε στο φούρνο για μισή ώρα. Σερβίρετε ζεστό.
Καλή όρεξη!
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.