Κις λορέν με πράσα, σπανάκι και σταφίδες

Σάββατο, 05 Απριλίου 2014
25405_l1.jpg

Υλικά για 4 άτομα: 1 φύλλο σφολιάτα 1 μεγάλο πράσο 200 γρ. σπανάκι 5 κ.σ. ελαιόλαδο 3 αυγά 150 ml κρέμα γάλακτος 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 1 κ.σ. σταφίδες Αλάτι Πιπέρι

Διαδικασία: Τοποθετείτε με λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψάκι και από πάνω βάζετε τη σφολιάτα, τρυπώντας με ένα πιρούνι πολλές φορές το κέντρο της για να μη φουσκώσει. Την αφήνετε να ψηθεί για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς και τη βάζετε στην άκρη. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και σοτάρετε το πράσο κομμένο σε φέτες για μερικά λεπτά, ενώ στη συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι, ρίχνοντας όσο αλάτι και πιπέρι χρειαστεί. Μεταφέρετε τα λαχανικά στο κέντρο της σφολιάτας και τα στρώνετε ομοιόμορφα. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τ αρίχνετε πάνω από το σπανάκι. ψηνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε.

Μπορείτε αν θέλετε πριν το ψήσετε να προσθέσετε και μπέικον.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.