COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μπριάμ λαχανικών με δυόσμο και βασιλικό


28 Ιουνίου 2014

Ιδανικό φαγητό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Υλικά για 4 άτομα: 4 μελιτζάνες φλάσκες (στρογγυλές) 4 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους 4 μεγάλες πατάτες 2 ντομάτες 4 σκελίδες σκ΄ρδου 2 κ.σ. φυλλαράκια δυόσμου 2 κ.σ. φυλλαράκια βασιλικού 2 κ.σ. μαϊντανός 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 φλιτζ. τσαγιού νερό Αλάτι Πιπέρι

Διαδικασία: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και τις αντιστάσεις. Πλένετε και καθαρίζετε καλά όλα τα λαχανικά. Κόβετε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες στα έξι σε κύβους και τις ντομάτες στα τέσσερα. Βάζετε τα κομμένα λαχανικά σε ένα βαθύ ταψί. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το σκόρδο με το ελαιόλαδο και περιχύνετε τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τα μυρωδικά και ανακατεύετε με τα χέρια ή με δυο κουτάλες. Περιχύνετε με το νερό. Ψήνετε για 40 με 50 λεπτά περίπου. Το μπριάμ είναι φαγητό που σερβίρεται χλιαρό. Συνοδεύετε με φέτα και φρέσκο χωριάτικο ψωμί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.