Υλικά:
- 1/4 φλ. κινόα
- 3 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1/2 κ.σ ρίγανη
- 30 γρ ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- λίγο πράσινο κρεμμύδι
- 1/4 φλ. ελιές Καλαμών σε ροδέλες
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- αλάτι
Για την sauce:
- 1 ατομικό στραγγιστό γιαούρτι
- 1/2 μικρό αγγούρι,ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. τυρί φέτα τριμμένη
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ φρέσκο άνηθο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- ροδέλες ντομάτας
- 4 ψωμάκια για burger
Εκτέλεση:
Αφήνετε σε νερό την κινόα και κατόπιν τη βράζετε μέχρι να φουσκώσει. Στραγγίζετε και αφήνετε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε μία κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τη ρίγανη. Σε ένα μπολ πολτοποιείτε τα ρεβίθια και προσθέτετε την κινόα. Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά. Πλάθετε σε burger. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Για την sauce ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ρίχνοντας λίγο αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε στα ψωμάκια με μία ροδέλα ντομάτα και την sauce.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.