Αλμυρό cheesecake με παρμεζάνα και ντοματίνια, έτσι όπως δεν το έχετε ξαναφάει
31 Ιουλίου 2017
Υλικά
Για τη βάση
100 γραμμάρια κράκερ
100 γραμμάρια παξιμάδια λαδιού
20 γραμμάρια παρμεζάνα
100 γραμμάρια βούτυρο
Για τη γέμιση
500 γραμμάρια ρικότα
170 γραμμάρια γιαούρτι
1 κουταλιά άμυλο αραβοσίτου
3 αυγά
100 γραμμάρια
80 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
Φρέσκο βασιλικό
100 γραμμάρια μπέικον
Για τη διακόσμηση
Ντοματίνια
Πράσινη σαλάτα
Ελαιόλαδο
Ξύδι βαλσάμικο
Χτυπάμε καλά τα παξιμάδια, τα κράκερ, την παρμεζάνα και το βούτυρο και φτιάχνουμε τη βάση για το τσιζκείκ. Τοποθετούμε τη βάση σε ένα στρογγυλό ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες και το τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά στο τηγάνι. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τη ρικότα, το γιαούρτι, την παρμεζάνα, μια πρέζα αλάτι, το άμυλο αραβοσίτου, το βασιλικό, τα αυγά και τα χτυπάμε, ενώ στο τέλος προσθέτουμε το μπέικον. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και χύνουμε από πάνω τη γέμιση και ψήνουμε στους 160 ° C για περίπου 1 ώρα. Αφαιρέστε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω τα ντοματίνια, την παρμεζάνα, τη σαλάτα, το ξύδι και λίγο ελαιόλαδο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.