Κοτόπουλο με λεμόνι από την όμορφη Ιταλία

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017
crispy-lemon-chicken-with-creamy-garlic-penne-pasta-f2.jpg

Υλικά

200 γραμμάρια στήθος στήθη κοτόπουλου

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

½ κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό

½ κουταλάκι του γλυκού βασιλικό

1 αυγό

1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

1 κουταλιά σούπας  λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το μαϊντανό και το βασιλικό και μαρινάρουμε τα στήθη κοτόπουλου αφήνοντας τα για μισή ώρα. Εν τω μεταξύ ρίχνουμε σε ένα μπολ το αυγό και σε ένα άλλο την τριμμένη φρυγανιά. Όταν περάσουν τα 30 λεπτά περνάνε τα στήθη πρώτα από το αυγό και μετά από τη φρυγανιά. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και στη συνέχεια σοτάρουμε τα στήθη για περίπου 3 λεπτά σε κάθε πλευρά και στη συνέχεια τα βάζουμε το φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μην είναι πλέον ροζ το εσωτερικό. Σερβίρουμε με μια φέτα από λεμόνι πάνω από το κάθε κομμάτι.