Λαχταριστά mini cheesecakes με σολομό και ρικότα

Δευτέρα 26 Μάρτιος 2018
img-2291bx-copia.JPG

Υλικά

80 γραμμάρια καπνιστού σολομού

60 γραμμάρια αλμυρά μπισκότα

50 γραμμάρια βούτυρο

100 γραμμάρια φρέσκια ρικότα

100 γραμμάρια τυρί κρέμα

1 ματσάκι μάραθο

Πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε γρήγορα ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Βάζουμε το μίγμα σε τρία μικρά στρογγυλά καλούπια και τα φυλάσσουμε στο ψυγείο.

Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ρικότα, το τυρί κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα με τα τυριά πάνω στα μπισκότα. Κόβουμε το σολομό σε λωρίδες και τον τοποθετούμε στο μίγμα τυριών μαζί με άνηθο. Βάζουμε και πάλι τα cheesecakes στο ψυγείο για μια ώρα.