Πεντανόστιμα μακαρόνια με λουκάνικο και κόκκινη σάλτσα

Παρασκευή 26 Οκτώβριος 2018
pasta-with-creamy-cherry-tomato-sauce.jpg

Το σημερινό πιάτο είναι εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο.

300 γραμμάρια ζυμαρικά

Υλικά

200 γραμμάρια λουκάνικο

50 γραμμάρια ρόκα

Τυρί ρικότα

300 γραμμάρια σάλτσας ντομάτας

25ml λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι

Εκτέλεση 

Κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτια και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τη ρικότα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε από πάνω τη ρόκα και σερβίρουμε.