COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η πιο νόστιμη και εύκολη αλμυρή τάρτα που έχετε φτιάξει μέχρι σήμερα


1 Απριλίου 2019

tomato-ricotta-tart-5706.jpg

Εάν φτιάξετε  την παρακάτω συνταγή θα καταλάβετε πόσο εύκολο είναι να μαγειρέψετε γευστικές τάρτες.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο για τάρτες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

6 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 κολοκύθι, κομμένο σε κύβους

½ κόκκινη πιπεριά, κομμένο σε κύβους

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 δεντρολίβανο κλαδάκι, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

⅔ φλιτζάνι τυρί ρικότα

¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί πεκορίνο (ή παρμεζάνα)

4 μεγάλα αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Ντοματίνια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, τα κολοκυθάκια και την κόκκινη πιπεριά και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, κρεμμύδι και ρίγανη και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά. Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε τα αυγά, το ανθότυρο, το πεκορίνο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα λαχανικά. Βάζουμε το έτοιμο φύλλο για πίτες σε ένα ταψί και από πάνω ρίχνουμε το μίγμα μαζί με τα ντοματίνια και ψήνουμε στο φούρνο για 40-50 λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.