Λαχταριστά κεφτεδάκια με μανιτάρια

Δευτέρα 7 Οκτώβριος 2019

Η σημερινή συνταγή θα κατακτήσει μικρούς και μεγάλους. 

Υλικά

450 γραμμάρια κιμά χοιρινού κρέατος

350 γραμμάρια μανιτάρια

400  γραμμάρια κρεμμυδιού

35 γραμμάρια  βούτυρο

25 γραμμάρια σέλινο

2 φέτες ψωμί εμποτισμένες στο γάλα

Κρόκος από ένα αυγό

Αλεύρι

Μαϊντανός

1 κύβος  ζωμό 

1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κρόκο, το ψωμί αφού το έχουμε εμποτίσει με γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά. Πλάθουμε στρογγυλές μπάλες.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα βράζουμε για 2 λεπτά σε άφθονο ελαφρώς αλατισμένο νερό και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε. Κόβουμε το σέλινο μαζί με το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το βούτυρο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε μια κουταλιά ζωμό και μαγειρεύουμε σε πολύ μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας καυτό λάδι και προσθέτουμε ένα ποτήρι κρασί. Στη συνέχεια ενώνουμε τα μανιτάρια και τα κεφτεδάκια σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Στο τέλος πασπαλίζουμε με ένα τσίμπημα ψιλοκομμένο μαϊντανό, στη συνέχεια σερβίρουμε.