Λαχταριστά ζυμαρικά με ρεβίθια και μπέικον

Σάββατο 19 Οκτώβριος 2019

Η σημερινή συνταγή είναι τόσο νόστιμη που θα κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς. 

Υλικά 

320 γρ. βραστά ρεβίθια

130 γρ. ζυμαρικά 

11 φέτες μπέικον

50 γραμμάρια σέλινο, καρότο, κρεμμύδι

Μαϊντανός

Μισή σκελίδα σκόρδο

Ζωμός λαχανικών

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

Κόβουμε το σέλινο, το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια τα σοτάρουμε μαζί με 3 φέτες μπέικον για λίγα λεπτά σε μια κατσαρόλα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα ρεβίθια μαζί με 800 ml ζωμού λαχανικών και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά χωριστά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στα βρασμένα ρεβίθια. Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά και σερβίρουμε με τι υπόλοιπες φέτες μπέικον.

Πηγή φωτογραφίας: www.lacucinaitaliana.it/ricette