Εξωτικό ρύζι με γαρίδες

Πέμπτη 31 Οκτώβριος 2019

Υλικά 

160 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι

1 κολοκύθι

1 καρότο

1 κρεμμύδι φρέσκο

2 εκατοστά ρίζα τζίντζερ

8 γαρίδες καθαρισμένες

Σάλτσα σόγιας 

Ξύσμα από ένα λάιμ

Ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι μπασμάτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες με λίγο ηλιέλαιο. Μετά από λίγο προσθέτουμε το καρότο και τα κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια, το τζίντζερ και το ξύσμα από το  λάιμ και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.

Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε και τη σάλτσα σόγιας και το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ενώ είναι ακόμα ζεστό.