Σήμερα φτιάχνουμε πεντανόστιμο ψητό χοιρινό με μήλα, αποξηραμένα βερίκοκα και κάσιους
4 Νοεμβρίου 2019
Η σημερινή συνταγή είναι τόσο νόστιμη που δεν θα θέλετε να τελειώσει.
Υλικά
1 κιλό νωπού χοιρινού κρέατος
60 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα
2 τεμάχια μήλα
1 κιλό κρεμμύδι
Δενδρολίβανο
Λεμόνι
25 γρ. κάσιους
Πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Eλαιόλαδο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο κρέας αλάτι, πιπέρι, πάπρικά και δυο κουταλιές ελαιόλαδο και του κάνουμε μασάζ για να διεισδύσουν τα αρώματα. Κόβουμε το κρεμμύδι σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί μαζί με το κρέας και μερικά κλαδάκια από δεντρολίβανο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170 ° C για 1 ώρα και 50 λεπτά. Στη συνέχεια αυξάνουμε στους 220 ° C, αφαιρούμε το αλουμίνιο και μαγειρεύομε για άλλα 5 λεπτά.
Κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια διατηρώντας τη φλούδα και τα διατηρούμε στο χυμό από το 1/2 λεμόνι. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε μια κουταλιά βούτυρο στο τηγάνι και προσθέτουμε τα μήλα για 5 λεπτά. Απενεργοποιούμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα βερίκοκα και τα κάσιους.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μήλα και τα βερίκοκα στο ταψί με το κρέας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή φωτογραφίας: www.lacucinaitaliana.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.