Λαχταριστά κανελόνια με μπιζέλια και ρικότα

Σάββατο, 07 Μαρτίου 2020

Η σημερινή συνταγή είναι εύκολη αλλά και τόσο νόστιμη που δεν θα θέλετε να τελειώσει. 

Υλικά 

8 κανελόνια 

1 κρεμμύδι

200 γραμμάρια ρικότα

200 γραμμάρια μπεσαμέλ

200 γραμμάρια μπιζέλια μαγειρεμένα

Τριμμένη παρμεζάνα

Βούτυρο

Ελαιόλαδο

Θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδια και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με μια κουταλιά λάδι και ένα κουταλάκι του γλυκού βουτύρου. Όταν γίνει διαφανές, προσθέτουμε τα μπιζέλια και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.

Εν τω μεταξύ βράζουμε για λίγα λεπτά τα κανελόνια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με 2-3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και θυμάρι. Προσθέτουμε τα μπιζέλια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Απλώνουμε τη μισή μπεσαμέλ στο κάτω μέρος ενός ταψιού και στη συνέχεια γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε στο ταψί. Απλώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια, τελειώνουμε με λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. 

Y.Γ. Εάν δε νηστεύετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μπέικον. 

Πηγή φωτογραφίας: www.cucchiaio.it