Η σημερινή συνταγή είναι εύκολη αλλά και τόσο νόστιμη που δεν θα θέλετε να τελειώσει.
Υλικά
8 κανελόνια
1 κρεμμύδι
200 γραμμάρια ρικότα
200 γραμμάρια μπεσαμέλ
200 γραμμάρια μπιζέλια μαγειρεμένα
Τριμμένη παρμεζάνα
Βούτυρο
Ελαιόλαδο
Θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδια και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με μια κουταλιά λάδι και ένα κουταλάκι του γλυκού βουτύρου. Όταν γίνει διαφανές, προσθέτουμε τα μπιζέλια και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Εν τω μεταξύ βράζουμε για λίγα λεπτά τα κανελόνια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με 2-3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και θυμάρι. Προσθέτουμε τα μπιζέλια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Απλώνουμε τη μισή μπεσαμέλ στο κάτω μέρος ενός ταψιού και στη συνέχεια γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε στο ταψί. Απλώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια, τελειώνουμε με λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Y.Γ. Εάν δε νηστεύετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μπέικον.
Πηγή φωτογραφίας: www.cucchiaio.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.