Η σημερινή συνταγή είναι απλή και πεντανόστιμη. Θα τη λατρέψει όλη η οικογένεια.
Υλικά
800 γρ. μελιτζάνες
1 κρεμμύδι
4 αυγά
Σάλτσα ντομάτας
1 ματσάκι βασιλικός
150 γρ. τυρί scarmoza
Ελαιόλαδο
Αλεύρι
Εκτέλεση
Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, αφού το ψιλοκόψουμε, και τον βασιλικό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα 2 αυγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσουν. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε λεπτές φέτες. Χτυπάμε τα άλλα 2 αυγά με ένα σε ένα βαθύ πιάτο. Αλευρώνουμε τις φέτες μελιτζάνες, τις περνάμε μέσα στα αυγά και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι . Όταν πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Απλώνουμε το τυρί στις φέτες μελιτζάνας , τα βραστά αυγά αφού τα έχουμε κόψει σε κομμάτια και ια κουταλιά σάλτσας ντομάτας. Τυλίγουμε τα σε κυλίνδρους και τις βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά .
Πηγή φωτογραφίας: www.ilpaesenuovo.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.