Οι σημερινές πεντανόστιμες τηγανίτες είναι ιδανικές για να συνοδεύσουν μια ωραία πιατέλα με αλλαντικά και τυριά. Μια δοκιμή θα σας πείσει.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι "00"
500 ml νερού
Μισό φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά συνταγής, με την εξής σειρά: το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Μόλις είναι έτοιμο, καλύπτουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε το μίγμα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μία ώρα. Όταν περάσει ο χρόνος είμαστε έτοιμοι να τηγανίσουμε τις τηγανίτες. Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Παίρνουμε με ένα μεγάλο κουτάλι το μίγμα και το ρίχνουμε καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν, αναποδογυρίζοντάς τις, θα χρειαστούν περίπου 3 - 4 λεπτά μαγειρέματος.
Μόλις μαγειρευτούν τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσουμε το υπερβολικό λάδι και είναι έτοιμες. Τις σερβίρουμε μαζί με τυριά και αλλαντικά.
Πηγή φωτογραφίας: www.fattoincasadabenedetta.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.