Πεντανόστιμο στρούντελ μελιτζάνας

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020

Μια νόστιμη συνταγή που θα σας κερδίσει με την πρώτη δοκιμή. 

Υλικά

2 μελιτζάνες 

1 ρολό έτοιμης σφολιάτας

200 γρ. ντομάτες 

150 γρ. τυρί scamorza

1 κρεμμύδι 

Αλάτι, πιπέρι

Κρόκος από ένα αυγό

Ελαιόλαδο

Βασιλικός 

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.

Στο μεταξύ πλένουμε τις μελιτζάνες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους. Ύστερα τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις οι μελιτζάνες είναι μαλακές, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και βασιλικό.

Ανοίγουμε το ρολό σφολιάτες και το γεμίζουμε με το μίγμα μελιτζάνας και τη scamorza κομμένη σε κύβους. Τυλίγουμε τη σφολιάτα, σφραγίζοντας καλά τις άκρες. Βουρτσίζουμε την επιφάνεια με τον κρόκο του αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 ° C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. 

Πηγή φωτογραφίας: www.cookist.it