Ζουμερά και πεντανόστιμα λαζάνια με λουκάνικο

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020

Κάθε περίσταση είναι η κατάλληλη για να απολαύσετε ένα καλό ψημένο πιάτο ζυμαρικών όπως αυτό.

Υλικά 

250 γρ. φρέσκα λαζάνια 

800 γρ. λουκάνικο 

700 γρ. σάλτσα ντομάτας

1 λίτρο μπεσαμέλ

200 ml λευκό κρασί

1  καρότο

1/2 κρεμμύδι

100 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 

Αλάτι 

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το καρότο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με δύο κουταλιές της σούπας λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε συχνά. Όταν το κρέας έχει ροδίσει, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 

Όταν το αλκοόλ έχει εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, αφήνοντας το τηγάνι ελαφρώς ανοιχτό για 45-60 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, βεβαιωνόμαστε ότι δεν στεγνώνει πάρα πολύ. Όταν το λουκάνικο είναι έτοιμο ετοιμάζουμε τα λαζάνια. Βάζουμε μια στρώση από τη μπεσαμέλ σε ένα ταψί, από πάνω βάζουμε την πρώτη στρώση από τα λαζάνια και στη συνέχει ρίχνουμε τη σάλτσα με τα λουκάνικα και άλλη μια στρώση από τη μπεσαμέλ. 

Συνεχίζουμε με τα λαζάνια μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και τελειώνουμε με ένα πλούσιο στρώμα από τη σάλτσα με το λουκάνικο και τη μπεσαμέλ. Προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά. 

Πηγή φωτογραφίας:www.ricettedalmondo.it