Το αβοκάντο έχει μπει στις ζωές μας τα τελευταία χρόνια αρκετά δυναμικά και αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι εξαιρετικά θρεπτικό, έχει πολλά καλά λιπαρά και έχει υπέροχη γεύση. Ας δούμε πώς θα φτιάξουμε τα πιο νόστιμα αβοκάντο τοστ.
Υλικά
4 φέτες ψωμί (ολικής αλέσεως)
2 αβοκάντο (ώριμα)
2 αυγά (βραστά)
2 φέτες σολομού (καπνιστό)
2 φράουλες
1/2 λάιμ
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις φέτες του τοστ και από τις δυο μεριές σε μια τοστιέρα. Κόβουμε κάθετα το αβοκάντο και αφαιρούμε τη σάρκα του με ένα κουτάλι. Βάζουμε τη σάρκα με ένα μπολ μαζί με λίγο αλάτι, πιπέρι, ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι και χυμό από το λάιμ. Πολτοποιούμε με ένα πιρούνι για να αποκτήσουμε μια κρέμα.
Κόβουμε τις φέτες ψωμιού στη μέση, βάζουμε σε κάθε μια την κρέμα αβοκάντο και συμπληρώνουμε με τα υλικά που μας αρέσουν, όπως καπνιστό σολομό, αυγό βραστό, φέτες φράουλες. Τα αβοκάντο τοστ είναι έτοιμα.
Πηγή φψτογραφίας: https://www.ricettedalmondo.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.