COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα φτιάχνουμε mini burger χωρίς κρέας με μαγιονέζα αβοκάντο


9 Ιουλίου 2020

Σήμερα φτιάχνουμε mini burger χωρίς κρέας με μαγιονέζα αβοκάντο

Τα σημερινά mini burger είναι τόσο νόστιμα που δεν θα θέλετε να τελειώσουν. 

Υλικά

6  μαλακά ψωμάκια για χάμπουργκερ

200 γρ. φακές 

200 γραμμάρια κινόα

100 γρ σπανάκι + μερικά ωμά

30 γρ. τριμμένη φρυγανιά

30 γρ αλεύρι 

2 κουταλιές άμυλο αραβοσίτου

Ελαιόλαδο

Αλάτι 

Για τη μαγιονέζα αβοκάντο

1  αβοκάντο (ώριμο)

80 ml σησαμέλαιο

50 ml γάλα σόγιας

Χυμός από ½  λάιμ

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τις φακές και το σπανάκι ξεχωριστά, αφού τα ξεπλύνουμε καλά. Στραγγίζουμε καλά και τα δύο. Στη συνέχεια ξεπλένουμε την κινόα και τη μαγειρεύουμε σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας λάδι, για ένα λεπτό. Ύστερα προσθέστε 400 ml νερό και τη μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά. Στο τέλος του μαγειρέματος, η κινόα θα πρέπει να έχει απορροφήσει όλα τα υγρά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. 

Μόλις κρυώσει τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με τις φακές, το σπανάκι, το αλεύρι, το άμυλο αραβοσίτου και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε. Όταν έχουμε μια συμπαγή ζύμη, πλάθουμε τα μπιφτέκια. Μόλις ετοιμαστούν τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα αβοκάντο. Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε κύβους. Βάζουμε το αβοκάντο σε ένα μίξερ μαζί με το λάδι, το γάλα και τον χυμό από το λάιμ και χτυπάμε όλα τα υλικά, μέχρι να έχουμε μια απαλή κρέμα.
Όταν τα μπιφτέκια είναι έτοιμα, βάζουμε στα ψωμάκια μερικά φύλλα σπανάκι, το μπιφτέκι και ένα στρώμα μαγιονέζας αβοκάντο. Καλύπτουμε  με το άλλο μισό και απολαμβάνουμε. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.