Ένα αλμυρό κέικ εύκολο στη παρασκευή του, υπέροχο στη γεύση του...
Υλικά
180 γρ. ρικότα
100 ml ελαιόλαδο
250 γρ. αλεύρι 00
120 γρ. γάλα
3 αυγά
16 γρ. στιγμιαία μαγιά για αλμυρά παρασκευάσματα
80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
100 γρ. μπέικον
60 γρ. καπνιστό τυρί της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρικότα με λίγο λάδι και μετά από λίγα λεπτά ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Ύστερα ρίχνουμε το αλεύρι και τη μαγιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι. Χτυπάμε τους κρόκους με σύρμα και στη συνέχεια το ρίχνουμε στη ζύμη. Στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα, το μπέικον και το και το καπνιστό τυρί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε καλά τα ασπράδια αυγών και τα προσθέτουμε και αυτά στη ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Πηγή φωτογραφίας: https://ricetta.it
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.