Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με κρέμα παρμεζάνας και προσούτο

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Για εσάς που αγαπάτε τα ζυμαρικά, η παρακάτω συνταγή είναι μοναδική και πεντανόστιμη. 

Υλικά 

320 γρ. μακαρόνια 

150 γρ.  προσούτο κότο 

20 γρ. βούτυρο

Αλάτι για γεύση

Για την κρέμα παρμεζάνας

500 ml γάλακτος

200 γραμμάρια παρμεζάνας (τριμμένη)

50 γραμμάρια αλεύρι 

50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζουμε 50 γραμμάρια βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας ταυτόχρονα γρήγορα με σύρμα, για να σχηματίσουμε μια κρέμα.

Ανάβουμε και πάλι τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας σταδιακά. Μαγειρεύουμε την κρέμα για λίγα λεπτά, ώστε να πήξει λίγο.

Όταν η κρέμα έχει πήξει, την απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα ώστε να λιώσει το τυρί.

Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε 20 γραμμάρια βούτυρο και προσθέτουμε το προσούτο κότο σε κύβους. Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 

Προσθέτουμε μια μεγάλη ποσότητα κρέμας παρμεζάνας στο τηγάνι με τη μορταδέλα και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την κρέμα παρμεζάνας, προσθέτοντας λίγο νερό μαγειρικής από τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε με την υπόλοιπη κρέμα παρμεζάνας και απολαμβάνουμε. 

Πηγή φωτογραφίας: www.ricettedalmondo.it