COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστός και ελαφρύς μουσακάς χωρίς τηγάνισμα και χωρίς βούτυρο και αυγά


8 Νοεμβρίου 2020

Λαχταριστός και ελαφρύς μουσακάς χωρίς τηγάνισμα και χωρίς βούτυρο και αυγά

Δοκιμάστε τη σημερινή συνταγή για ελαφρύ και πεντανόστιμο μουσακά και μεγαλουργήστε. 

Υλικά

500  γρ. μοσχαρίσιος κιμάς 

2 μελιτζάνες

100 γρ. αλεύρι

1 lt γάλα

1 κρεμμύδι 

2 πατάτες

2 μελιτζάνες 

200 γρ. παρμεζάνα

1 ντομάτα τριμμένη

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ βράζουμε το μισό λίτρο γάλα με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Στο υπόλοιπο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Μόλις βράσει το γάλα προσθέτουμε το αλεύρι με το κρύο γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε μια κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. 

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε εάν τηγάνι μαζί με λίγο λάδι και τον κιμά. Τρίβουμε τη ντομάτα και την προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο νερό. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. 

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις βάζουμε στο ταψί με λίγο λάδι και τις ψήνουμε. Σε ένα άλλο ταψί ψήνουμε επίσης τις μελιτζάνες σε φέτες μαζί με λίγο λάδι. Όταν είναι έτοιμες τις αφαιρούμε από τον φούρνο. 

Παίρνουμε ένα άλλο ταψί και απλώνουμε τις πατάτες, από πάνω τις μελιτζάνες, ύστερα τον κιμά και τελειώνουμε με τη μπεσαμέλ, εάν θέλουμε ρίχνουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα . Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.