Για τους λάτρεις των ζυμαρικών φτιάχνουμε λιγκουίνι με τόνο, ρεβίθια, κουκουνάρι και λεμόνι

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020

Είμαστε μακαρονάδες και λατρεύουμε όποια συνταγή έχει ζυμαρικά. Κι έτσι βρήκαμε μια συνταγή για λιγκουίνι απευθείας από την Ιταλία

Υλικά

400 γρ. λιγκουίνι

250 γρ. τόνου σε λάδι

150 γρ. ρεβίθια βρασμένα

40 γρ. κουκουνάρι

Το ξύσμα ενός λεμονιού 

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Βάζουμε τα κουκουνάρια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι και τα ψήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. 

Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε τα ρεβίθια αφού τα έχουμε βράσει και μαγειρεύουμε  για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τόνο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το σκόρδο και ανακατεύομε για λίγα δευτερόλεπτα. 

Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν τα στραγγίξουμε τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το τριμμένο ξύσμα λεμονιού και τα φρυγανισμένα κουκουνάρια. 

Photo credits: www.cucchiaio.it