Λαχταριστό μοσχαράκι με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη. 

Υλικά

4 μοσχαρίσια φιλέτα από 180 γρ. το καθένα 

100 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια 

150 ml γάλα 

30 γρ. βούτυρο 

100 ml κρέμα γάλακτος

Ελαιόλαδο 

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ με 120 ml γάλα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για μια ώρα. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα μαγειρεύομε σε ένα τηγάνι με βούτυρο. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι, ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. 

Βάζουμε τα φιλέτα σε μια κατσαρόλα με λάδι και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά σε κάθε πλευρά, στη συνέχεια τα τακτοποιούμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με τα μανιτάρια. 

Πηγή φωτογραφίάς: https://www.buonissimo.it/ricettario