Τέλεια ομελέτα φούρνου με ρικότα και σπανάκι

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Μια πολύ νόστιμη, υγιεινή και θρεπτική ομελέτα. 

Υλικά 

5 αυγά 

500 γραμμάρια καθαρισμένο σπανάκι 

250 γραμμάρια ρικότα

100 γραμμάρια τυρί έμενταλ 

150 γραμμάρια πράσα 

30 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας

Αλάτι,  πιπέρι 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το σπανάκι και κόβουμε το πράσο. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το πράσο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Όταν το σπανάκι είναι μαλακό και καλά μαγειρεμένο το στραγγίζουμε. 

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ρικότα και χτυπάμε ξανά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα, το έμενταλ και το σπανάκι. 

Προσθέτουμε το μίγμα σε ένα ταψί και μαγειρεύουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για τουλάχιστον 30-40 λεπτά. 

Πηγή φωτογραφίας : www.giallozafferano.it