Αλμυρές τηγανίτες, εξαιρετικά μαλακές και γρήγορες

Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021

Σήμερα φτιάχνουμε μια πανεύκολη συνταγή που θα ξετρελάνε μικρούς και μεγάλους. 

Υλικά 

250 ml γάλα

180 γρ. αλεύρι 

2  αυγά

30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 

30 γρ. βούτυρο

1/2 φακελάκι στιγμιαία μαγιά 

1 πρέζα αλάτι, πιπέρι

Βούτυρο

Εκτέλεση

Διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και στη συνέχεια προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο στους κρόκους και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Ύστερα προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, μια πρέζα αλάτι, πιπέρι, τη μαγιά και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα χωρίς σβώλους. 

Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών που έχουμε κρατήσει στην άκρη μέχρι να σκληρύνουν και τα προσθέτουμε στο μίγμα.  Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και απλώνουμε μια κουταλιά από το μίγμα. 

Σε περίπου 30 δευτερόλεπτα θα σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια, σε αυτό το σημείο γυρνάμε τις τηγανίτες, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, για να τις μαγειρέψουμε και την άλλη πλευρά, για λίγα δευτερόλεπτα.  Οι αλμυρές τηγανίτες είναι έτοιμες και τα γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε.