Ξεχάστε τα πατατάκια και το ντιπ - το χούμους από κόκκινες φακές με λαχανικά είναι η νέα σας επιλογή για σήμερα και είναι πεντανόστιμη.
Υλικά
1 φλυτζάνι κόκκινες φακές
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1/4 φλυτζάνι ταχίνι
2 κουτ. τριμμένο ξύσμα λεμονιού
3 κ. σούπας χυμό λεμονιού
1/2 κουτ. αλεσμένο κύμινο
1/2 κουτ. αλεσμένος κόλιανδρος
1/2 κουτ. αλάτι
1/2 κουτ. πιπέρι
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τις κόκκινες φακές σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμες κρατάμε 1/2 φλιτζάνι νερό μαγειρέματος και μεταφέρουμε τις φακές στον επεξεργαστή τροφίμων.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το ταχίνι, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το κύμινο, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, προσθέτοντας λίγο υγρό εάν το χούμους φαίνεται πολύ πηχτό. Σερβίρουμε με φρέσκα λαχανικά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.