Πρόκειται για φαγητό του δρόμου που σε όλες τις χώρες της Ανατολής το τρώνε κυρίως για πρωινό και το συνοδεύουν με μαύρο τσάι.
500 γραμμάρια αποξηραμένα ρεβίθια
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 μεγάλα κλωναράκια μαϊντανού
1 κουταλιά της σούπας κύμινο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
Αλάτι, πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά (μόνο αν χρειάζεται)
Λάδι για τηγάνισμα
Πρώτα από όλα, μουλιάζουμε τα αποξηραμένα ρεβίθια σε άφθονο νερό για τουλάχιστον 12- 24 ώρες.
Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε.
Ύστερα προσθέτουμε τον μαϊντανό, κύμινο, κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι το μείγμα για να γίνει ομοιόμορφο.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2 ώρες. Ελέγχουμε τη συνοχή, αν είναι μαλακή, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και αν χρειαστεί προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, αλλιώς αφήνουμε τη ζύμη όπως είναι.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε και πλάθουμε μπαλάκια. Βάζουμε άφθονο λάδι σε ένα γεμάτο μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 4 - 5 λεπτά, γυρίζοντας μια-δυο φορές
Προσέχουμε το λάδι να μην είναι πολύ δυνατό για να μην καούν εξωτερικά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
Υ.Γ. Μπορείτε να τα ψήσετε στον φούρνο σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, με λίγο λάδι για περίπου 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.