COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σπαγγέτι cacio e pepe: Η πιο εύκολη, γρήγορη και απολαυστικά νόστιμη μακαρονάδα


JTeam

29 Ιανουαρίου 2022

Σπαγγέτι cacio e pepe: Η πιο εύκολη, γρήγορη και απολαυστικά νόστιμη μακαρονάδα
www.soniaperonaci.it/ricette
Το Cacio e Pepe είναι ίσως το πιο διάσημο Ιταλικό φαγητό με καταγωγή από τη Ρώμη, με μόνο τρία υλικά και αποτελεί παράδειγμα της φιλοσοφίας της απλότητας της Ιταλικής κουζίνας.

Κόντρα στη τάση των ημερών που θέλει τους σεφ να επιδίδονται σε περίπλοκους συνδυασμούς υλικών, επιλέγουμε να σας δείξουμε πώς να φτιάξετε την πιο απλή αλλά και την πιο νόστιμη συνταγή ζυμαρικών. Και να περάσουμε το μήνυμα υπέρ της νοστιμιάς των απλών γεύσεων και των αγνών υλικών.

Υλικά

320 γρ. ζυμαρικά

240 γρ. τριμμένο πεκορίνο

Μαύρο πιπέρι αλεσμένο

Αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Καταρχάς, βράζουμε λίγο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Όταν βράσει, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά.

Σε μια άλλη μια κατσαρόλα βάζουμε δύο δάχτυλα νερό και τοποθετούμε μια άλλη μικρότερη κατσαρόλα μέσα, προσέχοντας να μην ακουμπάει ο πάτος της στο νερό. Βάζουμε στην κατσαρόλα το πεκορόνο για να λιώσει σε μπεν μαρί, μαζί με 240 γραμμάρια από το νερό βρασμού των ζυμαρικών.

Ενώ ανακατεύουμε, προσέχουμε μην ανέβει πολύ η θερμοκρασία και το τυρί πήξει. Η κρέμα πεκορίνο θα πρέπει να είναι λεία και χωρίς σβόλους, αλλά αν όχι, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό μέχρι να τη δούμε να γίνεται μια πολύ λεία κρέμα: ήρθε η ώρα να πιπερώσουμε γενναιόδωρα.

Όταν τα ζυμαρικά είναι al dente, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε την κρέμα πεκορίνο, ανακατεύοντας. Αν σχηματιστεί νερό στον πάτο, προσθέστε περισσότερο τριμμένο πεκορίνο, μέχρι να φτάσει στην κρεμώδη κατάσταση.

Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε ξανά με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.