Οι τυροκροκρέτες είναι από τα αγαπημένα μας ορεκτικά. Τραγανές απ έξω και μόλις τις δαγκώσουμε σκάει το λιωμένο τυρί κάνοντας βουτιά στο στόμα μας. Όσες κι αν φτιάξουμε δεν είναι ποτέ αρκετές.
Στη σημερινή συνταγή εκτός από τυρί βάζουμε και ελιές για μια έξτρα πικάντικη γεύση.
400 γραμμάρια ρικότα
2 αυγά
Φρέσκο ή αποξηραμένο δυόσμο
Μια χούφτα μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
Πιπεριά τσίλι για γεύση
Λάδι για το τηγάνισμα
Πρώτα από όλα στραγγίζουμε πολύ καλά τη ρικότα, η οποία πρέπει να είναι στεγνή και συμπαγής. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, λίγο αλάτι, την καυτερή πιπεριά κατά βούληση, φρέσκο ή αποξηραμένο δυόσμο και μαύρες ελιές χοντροκομμένες.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και τη ρικότα και λιώνουμε τα υλικά με ένα πιρούνι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λάδι και το ζεσταίνουμε. Στο μεταξύ πλάθουμε τις κροκέτες και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2,3 λεπτά. Τις γυρίζουμε, τις μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.