Ένα καλό φυστικοβούτυρο, εκτός του ότι είναι από τις αγαπημένες μας γεύσεις, απογειώνει επίσης τα γλυκά, ενώ μπορούμε να το γάμε σαν άλειμμα στο ψωμί ή σαν γέμιση στο σάντουιτς. Είναι θρεπτικό και χαρίζει ενέργεια και δύναμη. Παρακάτω σας δίνουμε μια εύκολη συνταγή για να το φτιάξετε στο σπίτι. Σας δίνουμε μια εύκολη συνταγή για να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι.
Υλικά για ένα βάζο 250 γρ
300 γρ. φυσικά φιστίκια χωρίς κέλυφος
15 ml φυστικέλαιο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
Αφαιρούμε τη φλούδα από τα φιστίκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 165 βαθμούς στον αέρα τα για περίπου 10 λεπτά στους.
Όταν περάσει η ώρα τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα αλέθουμε στο μπλέντερ μαζί με το λάδι, το μέλι και τη ζάχαρη. Στην αρχή θα σχηματιστεί μια πολύ σβολιασμένη και πυκνή πάστα, αλλά σε λίγα λεπτά θα γίνει ρευστή και λεία. Το φυστικοβούτυρο είναι έτοιμο. Το διατηρούμε σε ένα βάζο για περίπου μια εβδομάδα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.