Τη δοκιμάσαμε και ξετρελαθήκαμε με τη γεύση της αλλά και με την αφράτη σαν μπισκότο υφή της. Πάμε να δούμε πώς γίνεται.
Για τη ζύμη
150 γρ. αλεύρι 00
75 γρ. βούτυρο
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση
200 γρ. μανιτάρια
1 κόκκινο κρεμμύδι
100 ml γάλα
2 αυγά
5 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
1 κλωνάρι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια πλάθουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια κόβουμε και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι για περίπου δέκα λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, την παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι, μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα πιπέρι.
Όταν περάσει η ώρα βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη. Την τοποθετούμε σε ένα ταψί αφού το έχουμε βουτυρώσει προηγουμένως, προσθέτουμε τη γέμιση και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 25/30 λεπτά.
Μόλις ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.