COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Το πιο νόστιμο αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια και ελιές


JTeam

5 Μαρτίου 2022

Το πιο νόστιμο αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια και ελιές
essenzavegetale.com/page/3/
Μια φανταστική και πρωτότυπη ιδέα.

Είμαστε σίγουροι ότι τη σημερινή συνταγή θα τη λατρέψετε, γιατί εκτός από νόστιμη είναι και πολύ εύκολη. Απολαύστε το αλμυρό κέικ στο μεσημεριανό σας γεύμα αλλά και γιατί όχι και ως πρωινό.

Υλικά

300 γρ. αλεύρι

250 γρ. κολοκυθάκια

100 ml σπορέλαιο

2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο + 6 κουταλιές της σούπας νερό

180 ml γάλα

25 γρ. τριμμένο τυρί

15 γρ. μαγιά για αλμυρές παρασκευές

Σκόρδο σε σκόνη για γεύση

Αλάτι και πιπέρι

Λίγα φύλλα μέντας

Εκτέλεση

Βάζουμε τον λιναρόσπορο σε σε ένα μπολ μαζί με το νερό, ανακατεύουμε καλά και τον αφήνουμε για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Οι σπόροι θα απορροφήσουν το νερό και θα δημιουργήσουν μια ζελατινώδη μορφή.

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε τις άκρες και τα τρίβουμε στον τρίφτη (όχι πολύ λεπτά). Στη συνέχεια στραγγίζουμε όλο το νερό που έχουν με τη βοήθεια μιας καθαρής πετσέτας. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο καθώς κατά το μαγείρεμα τα κολοκυθάκια θα αφήσουν πολύ νερό, υγραίνοντας υπερβολικά το κέικ. Μόλις τα στραγγίξουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ και αλατίζουμε.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι με τη μαγιά και σε ένα άλλο προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, το τριμμένο τυρί, μια πρέζα σκόρδο σε σκόνη, μια πρέζα αλάτι και τους σπόρους λιναριού. Ανακατεύουμε τα πάντα με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Τώρα προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και μερικά ψιλοκομμένα φύλλα μέντας. Ανακατεύουμε ξανά.

Ενώνουμε σταδιακά το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και τα ενσωματώνουμε με συνεχείς κινήσεις από πάνω προς τα κάτω. Πρέπει το μίγμα να είναι κολλώδες και συμπαγές. Τέλος προσθέτουμε στη ζύμη τις χοντροκομμένες ελιές.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί, στρωμένο κατά προτίμηση με λαδόκολλα, και ισώνουμε την επιφάνεια με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά περίπου. Για να ελέγξουμε το μαγείρεμα, κάνουμε πάντα το τεστ της οδοντογλυφίδας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.